Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Дроб по воденичарски

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (3 порции)

600 г телешки дроб
4-5 с.л. олио
1 ч.л. сол
2 глави лук
3 чушки
100 г стерилизирани печурки
120-150 мл бяло полусухо вино
1 /2 ч.л. чубрица
1 /4 ч.л. черен пипер
1 /2 връзка магданоз

Приготвяне

    1

Телешкият дроб се нарязва на малки кубчета. В нагорещен на силен огън тиган се сипва олиото, загрява се и се посолява. Прибавя се дробът и се пържи, като периодично се разбърква.

    2

Лукът се реже на ситно, чушките – на кубчета, добавят се към дроба и се пържат заедно с него около 10 минути. Слагат се нарязаните гъби, налива се виното, разбърква се и се сваля от огъня. Овкусява се с чубрицата и черния пипер и отново се разбърква.

    3

Ястието се прехвърля от тигана в глинени гювечета, поръсва се с накълцания магданоз и се запича за 10–15 минути в предварително загрята на 180–200 градуса фурна.