Дубайски шоколад
Продукти (1 парче)
100 г | турски кадаиф |
25 г | масло |
200 г | млечен шоколад |
100 г | черен шоколад |
100 г | мус или крем от шамфъстък |
2 ч.л. | сусамов тахан |
50 г | захар |
1 | щипка сол |
Приготвяне
- 1
Млечният и черният шоколад се нарязват на едро и се разтопяват на водна баня.
- 2
За приготвянето на шоколадови блокчета се използват силиконови форми. Разпределя се тънък слой от шоколада във формата, като тя леко се наклонява, за да се разпредели шоколада в нея. Охлажда се в хладилника.
- 3
Кадаифът се нарязва и се слага в тиган с маслото, като се запича до златисто кафяво. Разбърква се от време на време, за да не загори.
- 4
В купа се смесват още топлият кадаиф, пастата от шам фъстък, таханът, захарта и щипка сол. Ако пастата от шам фъстък е подсладена, не е необходимо да се добавя захар.
- 5
Когато сместа се охлади, се поставя в силиконовата форма, с височина около 5 мм. Охлажда се отново, за да може сместа да се втвърди. Останалият шоколад се разпределя върху сместа с шам фъстък на не много дебел слой и се охлажда.