Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Еклер Париж-Брест

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (16 парчета)

за тестото:

220 г брашно
100 г краве масло
375 мл вода
7 яйца
1 с. л. захар
1 щипка сол
1 жълтък за намазване
2 с. л. филирани бадеми за поръсване

за крема:

600 мл прясно мляко
6 жълтъка
125 г захар
30 г царевично нишесте
10 г брашно
1 шушулка шушулка ванилия
15 г краве масло

за сметаната:

300 мл животинска сметана
1 с. л. захар

за хрупкавите бадеми:

90 г захар
90 г филирани бадеми

за сглобяването:

300 г големи ягоди
пудра захар за поръсване

Приготвяне

    1

Маслото, захарта и солта за тестото се слагат във водата на котлона. Щом се разтворят се свалят от огъня и се сипва брашното при непрестанно бъркане. Съдът се връща на огъня и се разбърква, докато се получи гладка тестена топка, която се отделя от стените.

    2

Оставя се да се охлади и при непрекъснато бъркане с миксер, едно по едно, се прибавят яйцата.

    3

Върху пергаментова хартия, с помощта на чиния и молив, се очертава кръг с диаметър 20 см. Пергаментът се поставя в тава с очертанието надолу. Тестото се оформя по кръга с помощта на пош, като се правят два кръга един до друг, а върху тях, още два – на височина. Трябва да се получи голям геврек. По същия начин се оформя още едно колело. Тестото се намазва с разбития жълтък и се поръсва с филираните бадеми.

    4

Пече се 20 минути в загрята на 200°С фурна, след това температурата се намалява на 180°С, и се пече още 15-20 минути. Изважда се върху решетка и се оставя да изстине.

    5

Млякото за крема се кипва заедно с ванилията. Жълтъците се смесват със захарта, брашното и нишестето. Горещото мляко се налива към тях на тънка струя. Ванилията се отстранява и кремът се вари, докато се сгъсти. Оставя се леко да се охлади и се слага маслото. Разбърква се.

    6

Захарта за хрупкавите бадеми се загрява в касерола, до получаването на карамел.