Истинското лице на вампира
Продукти (5 парчета)
1 опаковка | многолистно тесто |
400 г | кайма |
30 г | сушени домати |
10 | черни маслини |
60 гр | настърган кашкавал |
1 | яйце |
сол | |
прясно смлян пипер | |
червен пипер |
Приготвяне
- 1
Многолистното тесто се нарязва на десет квадрата.
- 2
Каймата се омесва и се овкусява със сол, черен и червен пипер. Сушените домати и маслините се нарязват на малки кубчета и се прибавят към каймата. Накрая се добавя и настърганият кашкавал.
- 3
Върху пет от квадратите многолистно тесто се оформят страшни лица. Жълтъкът се разделя от белтъка. Квадратите без изрязани лица се намазват с яйчения белтък. Върху тях се разпределя от каймата. Квадратите с лица се поставят отгоре и леко се притиска.
- 4
Така готовите вампирски лица се поставят в тава покрита с хартия за печене. Разбитият яйчен жълтък се намазва отгоре и се пече в предварително загрята на 200° C фурна за около 20-25 минути или до златисто кафяво.
- 5
По желание се декорира с кетчуп, който да имитира кръв.