kaufland.bg/recepti
Кайсиев пай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 парчета)
300 г | брашно |
50 мл | прясно мляко |
1 с. л. | пудра захар |
2 щипки | канела |
2 | яйца |
4 с. л. | краве масло |
200 мл | компот от кайсии (плодовете) |
1 ч. л. | сода за хляб |
за заливката:
3 | белтъка |
2 с. л. | пудра захар |
Приготвяне
- 1
В купа се смесват брашното, млякото, захарта, канелата и яйцата. Добавя се содата и се разбърква, докато се получи гъста, хомогенна смес. Изсипва се в предварително намазана с маслото тавичка.
- 2
Кайсиите от компота се отцеждат добре от течността и се подреждат върху тестото. Паят се пече около 20 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.
- 3
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар и се разпределят върху изпечения и охладен пай.
- 4
След това паят се връща за 2-3 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна, докато заливката добие приятен меден цвят.
- 5
Сладкишът се сервира добре охладен.