kaufland.bg/recepti
Камембер с боровинков сос
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | сирене Камембер |
120 г | пресни боровинки |
4 с. л. | захар |
2 с. л. | сладко от боровинки |
150 г | брашно |
3 | яйца |
150 г | галета |
олио за пържене |
Приготвяне
- 1
Сиренето се реже на еднакви триъгълници, които се овалват в брашното, потапят се в разбитите яйца и много внимателно се овалват в галета.
- 2
Триъгълниците се пържат до златисто в сгорещено олио на маслена баня за около 3-4 минути. След това се поставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина.
- 3
Сосът се приготвя, като в тиган се слагат боровинките и се поръсват със захарта. Оставя се да ври на умерен огън около 15 минути, след което се добавя сладкото от боровинки и сосът се маха от огъня.
- 4
Сервира се като в чинии се поставя от сиренето и се залива с по 1-2 лъжици от соса.