Капучино бисквити
Продукти (16 парчета)
За украсата
80 г | шоколадова кувертюра |
120 г | масло |
250 г | брашно |
80 г | захар |
1 пакетче | ванилова захар |
1 | яйце |
50 г | смес на прах капучино и шоколад |
100 г | конфитюр череша |
малко брашно за месене |
Приготвяне
- 1
Маслото, брашното, захарта, ваниловата захар и яйцето се разбъркват и от сместа се приготвя тесто. Тестото се разделя на три части. В две от тях се прибавя и капучино-шоколадовата смес на прах.
- 2
Двете части се увиват отделно във фолио и се оставят за около 30 минути на хладно. След това се поставят върху набрашнена повърхност и се омесват до около 5 милиметра дебелина.
- 3
От тестото с капучино се изрязват големи и малки кръгове, а от светлото тесто – средно големи.
- 4
Така оформените бисквити се поставят върху хартия за печене в предварително загрята на 200 °C фурна за около 10-12 минути.
- 5
След изпичането бисквитите се оставят да се охладят. Големите и средно големите бисквити се намазват с леко затопления конфитюр и се нареждат с малките една върху друга.
- 6
Кувертюрата се разтапя на водна баня, след което бисквитите се украсяват с шоколад на конци и се оставят да стегнат.