Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti
За вегетарианци

Кашкавал пане по сицилиански

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г кашкавал
2 яйца
2 ч. ч. грис
брашно за овалване
1 /2 ч. л. босилек
1 ч. л. мащерка
1 /4 ч. л. червен пипер
гранулиран чесън и черен пипер на вкус
1 /4 ч. ч. олио за пържене

Приготвяне

    1

Грисът се разбърква с подправките, а яйцата се разбиват добре.

    2

Охладеният кашкавал се нарязва на филийки. Всяка филийка се потапя първо в леденостудена вода, след това се овалва в брашно, като се изтръсква, за да не загаря при пържене, потапя се в разбитите яйца, овалва се в подправения грис и се пържи в силно загрятото олио. Олиото трябва да достига до половината на потопените в него парчета кашкавал.

    3

Панираният кашкавал се изважда върху чиния, покрита със салфетка, за да се отцеди от излишната мазнина, и се сервира топъл.

    4

Може да нарежете филийките кашкавал на ивички с големината на един пръст. Така ще получите чудесни панирани „пръстчета”.