Китайски курабийки с късметчета
Продукти (15 парчета)
50 г | брашно |
50 г | пудра захар |
50 г | меко масло |
1 | яйчен белтък |
1 щипка | сол |
няколко капки аромат на ванилия | |
малки листчета с късметчета |
Приготвяне
- 1
Белтъците се разбиват на сняг с пудрата захар. Добавят се мекото масло, ванилията и брашното, като сместа се разбърква с лъжица. Прибавят се щипка сол и 2-3 супени лъжици вода. Готовото тесто се покрива и се оставя да втаса за около 30 минути. С чаена лъжица се взима от тестото, изсипва се в кръг (диаметър: 10 см) и се разстила в тава. Правят се толкова кръгове, колкото позволява тавата. Курабийките се пекат до златисто 6-7 минути в предварително загрята фурна на 160 С° (конвекция: 140 С°).
- 2
На малки листчета хартия се написват късметчета и се сгъват. Върху всяка курабийка се поставя късметче. След това докато още парят, курабийките се прегъват внимателно на 2, по желание може и на 4. Оставят се да се охладят.