Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Киш Лорен с овесено брашно

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (12 парчета)

за тестото:

220 г овесено брашно
120 г масло
1 яйце
4 с.л. вода

за плънката:

100 г бекон
1 стрък праз
4 яйца
250 г заквасена сметана
100 г настърган кашкавал
сол
пипер
смляно индийско орехче

Съвет

  • За вкусен вегетариански вариант беконът просто трябва да се замести с тофу.


Приготвяне

    1

В купа се смесват маслото, яйцата и водата. Всичко се размесва добре до получаването на тесто. Купата се покрива с фолио и се оставя за около час в хладилника.

    2

Беконът се нарязва на малки кубчета. Празът се измива, подсушава, разполовява и нарязва на тънки ивици. Яйцата се разбиват със сметаната и се овкусяват със сол, пипер и индийско орехче.

    3

Фурната се загрява предварително на 200 °C (175 °C при фурна с вентилатор). Беконът се запържва на тиган, добавя се празът и всичко се пържи за около 2 минути. Добавят се яйцата със сметаната и всичко се разбърква добре.

    4

Тестото се разпределя върху форма за киш с диаметър 26 см. Внимателно се оформя и притиска с пръсти, а излишното тесто се изрязва с помощта на точилка. С помощта на вилица се правят дупчици по тестото, след което то се пече на средното ниво от фурната около 10 минути.

    5

След като се извади от фурната върху тестото се излива яйчената смес и се пече още 30 минути.


Видеорецепта