Киш с четири сирена
Продукти (4 порции)
80 г | рукола |
1 пакет | бутер тесто |
50 г | сирене бергкезе |
50 г | пармезан |
100 г | горгонзола |
125 г | бейби Моцарела |
200 мл | готварска сметана |
4 | яйца |
сол | |
прясно смлян черен пипер |
Съвет
-
Преди сервиране добавете балсамова редукция към киша.
Приготвяне
- 1
Фурната се загрява на 180° С с горно и долно печене (с вентилатор - 160° С).
- 2
Руколата се измива и подсушава.
- 3
Форма за киш (с диаметър 26 см) се покрива с бутер тестото и стърчащите отвън краища се изрязват.
- 4
Сиренето бергкезе се нарязва на тънки люспи, пармезанът се настъргва, горгонзолата се нарязва на кубчета, а моцарелата се отцежда.
- 5
Сметаната се обърква с млякото и яйцата, овкусява се със сол и черен пипер и половината от сместа се излива върху тестото.
- 6
Отгоре се нареждат 50 г рукола, моцарелата и горгонзолата, излива се останалата смес от сметана и яйца и най-отгоре се поръсват пармезана и сиренето бергкезе. Кишът се пече на средна решетка за около 30 минути до златисто.
- 7
Парчетата от киша се сервират, поръсени с рукола.