Корейско пържено пиле
Продукти (4 порции)
600 г | пилешко филе |
1 с.л. | ябълков сок |
1.5 ч.л. | сол |
0.5 ч.л. | черен пипер |
2 ч.л. | смлян джинджифил |
11 с.л. | кафява захар |
2 с.л. | нишесте |
1 | скилидка чесън |
5 с.л. | кетчуп |
2 с.л. | мед |
2 с.л. | соев сос |
2 с.л. | фъстъци (осолени) |
олио за пържене |
Съвет
-
Без лактоза
При купуването на необходимите продукти избирайте такива без лактоза.
Приготвяне
- 1
Ябълковият сок, солта, черният пипер и джинджифилът се смесват в купа. Пилето, нарязано на кубчета, се поставя в купата и се оставя да се маринова за около 30 минути.
- 2
След като се извади от маринатата, се овалва в нишестето, докато то полепне по цялата повърхност. Олиото се загрява в голям тиган, месото се запържва на висока температура за около 6 минути, докато стане хрупкаво. Вади се и се отцежда върху кухненска хартия.
- 3
Чесънът се нарязва на ситно и се поставя в малка купа. Смесва се с кетчупа, меда, захарта, соевия сос и сусамовото масло. Сместа се загрява в тиган и се оставя да къкри около 1-2 минути, като се разбърква. Сваля се от котлона и пърженото пиле се разбърква със соса.
- 4
Поръсва се със смлени фъстъци и се сервира.