kaufland.bg/recepti
Кренвирши с печени картофи на жар
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
8-10 | кренвирши |
6 | картофа |
200 г | заквасена сметана |
3 стръка | лук (само перата) |
1 с. л. | синапена горчица |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Кренвиршите се обелват и се пекат 6-8 минути на скара със силна жар, като се обръщат от всички страни.
- 2
Нарязаните на ситно пера лук се смесват със заквасената сметана, прибавя се горчицата, посолява се и се бърка до хомогенизиране.
- 3
Картофите се измиват и необелени се заравят в жарта за 10-12 минути. Изваждат се, разполовяват се и след като се издълбаят, се пълнят с приготвения сметанов пълнеж.
- 4
Кренвиршите се сервират заедно с готовите пърлени картофи.