Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лаврак в бекон на скара

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 (всеки по около 300 г) лаврака
1 /2 лимон
1 с.л. ситно нарязани листа риган
1 с.л. ситно нарязана мащерка
6 парчета бекон на ленти
1 глава червен лук
100 г заквасена сметана
100 г кисело мляко (4,5%)
1 /2 ч.л. захар
1 ч.л. оцет
4 средно големи пресни картофа
100 г настърган кашкавал
сол
пипер

Приготвяне

    1

Лукът се обелва и нарязва на кубчета. Сметаната, киселото мляко, лукът, захарта и оцетът се разбъркват добре и се овкусяват със сол и пипер.

    2

Картофите се режат на половинки и с помощта на лъжица се издълбават леко. Сърцевината се разбърква с настъргания кашкавал, прибавя се сол и се пълни обратно в картофите. Двете половинки на всеки картоф се съединяват и се запечатват с алуминиево фолио.

    3

Рибите се почистват, измиват и подсушават, след което се овкусяват със сол. Лимонът се реже на малки кубчета, разбърква се с подправките и с готовата смес се пълнят рибите.

    4

Всяка риба се увива с по три парчета бекон, поставя се върху решетка за риба и се пече около 15 минути. Картофите също се поставят върху скарата и се пекат 10 до 12 минути.

    5

Лавракът се сервира с картофите и сос по желание.