Лаврак със зеленчуци
Продукти (2 порции)
маслиново масло | |
1 /2 | червена чушка |
1 /2 | зелена чушка |
1 /2 глава | червен лук |
2 скилидки | чесън |
1 ч.л. | кимион |
1 ч.л. | сол |
1 ч.л. | кориандър |
1 ч.л. | червен пипер |
2 бр. | филе от лаврак |
1 ч.л. | черен пипер |
сокът на 1/2 лайм |
Приготвяне
- 1
Червената и зелената чушка се нарязват на едри кубчета, а червеният лук – на полумесеци. В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и се добавят нарязаните зеленчуци. Разбъркват се и се готвят 2-3 минути, след което се прибавя наситненият чесън и подправките: кимион, сол, кориандър на прах и червен пипер. Разбърква се отново и се готви, докато лукът омекне, но чушките са все още хрупкави – около 4-5 минути.
- 2
Зеленчуците се махат от тигана. Отновно в него се слага 1 с.л. маслиново масло и филетата от лаврак – първо с кожата надолу. Поръсват се с черен пипер и се готвят по 3-4 минути от всяка страна. Кожата трябва да стане златиста и хрупкава.
- 3
Рибата се сервира поръсена със сок от лайм и зеленчуковата гарнитура.