Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лаврак със зеленчуци

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

маслиново масло
1 /2 червена чушка
1 /2 зелена чушка
1 /2 глава червен лук
2 скилидки чесън
1 ч.л. кимион
1 ч.л. сол
1 ч.л. кориандър
1 ч.л. червен пипер
2 бр. филе от лаврак
1 ч.л. черен пипер
сокът на 1/2 лайм

Приготвяне

    1

Червената и зелената чушка се нарязват на едри кубчета, а червеният лук – на полумесеци. В загрят тиган се сипва 1 с.л. маслиново масло и се добавят нарязаните зеленчуци. Разбъркват се и се готвят 2-3 минути, след което се прибавя наситненият чесън и подправките: кимион, сол, кориандър на прах и червен пипер. Разбърква се отново и се готви, докато лукът омекне, но чушките са все още хрупкави – около 4-5 минути.

    2

Зеленчуците се махат от тигана. Отновно в него се слага 1 с.л. маслиново масло и филетата от лаврак – първо с кожата надолу. Поръсват се с черен пипер и се готвят по 3-4 минути от всяка страна. Кожата трябва да стане златиста и хрупкава.

    3

Рибата се сервира поръсена със сок от лайм и зеленчуковата гарнитура.


Видеорецепта