kaufland.bg/recepti
Лаврак на фурна с орехова коричка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 средно големи | лаврака |
1 глава | лук |
1 | домат |
1 | лимон |
2 с.л. | счукани орехови ядки |
5-6 стръка | магданоз |
1 с.л. | маслиново масло |
сол и черен пипер на вкус | |
маслиново масло за поръсване на филетата |
Приготвяне
- 1
Рибите се филетират, лукът се нарязва на ситно и се задушава в маслиново масло с малко вода.
- 2
Добавят се сол и черен пипер, орехите и половината от наситнения магданоз. Филетата се покриват със сместа и се намазват с маслиновото масло, след което се покриват с резени домат и лимон. Поръсват се с останалия магданоз и се увиват във фолио.
- 3
Поставят се в тава с малко вода и се пекат около 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна.