Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Лингуини с аспержи и песто с кашу

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

400 г зелени аспержи
30 г кашу
2 глави шалот
1 /2 връзка босилек
50 г бейби спанак
200 г лингуини K-Favourites
2 с.л. чесново олио
30 мл маслиново масло
40 г пармезан
1 лимон
сол
черен пипер

Съвет

  • Ястието може да се консумира и студено – като салата.


Приготвяне

    1

Аспержите се обелват и почистват. Поставят се в предварително подсолена вряща вода за около 3 минути, след което се отцеждат и изплакват със студена вода.

    2

Ядките кашу се накълцват на ситно и се запичат в тиган до златисто кафяво.

    3

Шалотът се обелва и нарязва на филийки. Лимонът се измива в гореща вода, подсушава се, кората му се настъргва, а сокът изцежда. Листата босилек и спанак се измиват, и подсушават.

    4

Лингуините се варят в подсолена вода, според указанията на опаковката, след което се отцеждат.

    5

В дълбок съд се пасират 50 грама аспержи, босилекът, няколко листа спанак, две трети от ядките кашу, чесновото олио и 20 милилитра маслиново масло. Прибавя се пармезанът и се овкусява със сол.

    6

Останалите аспержи се нарязват на парчета и се задушават с шалота в останалото маслиново масло.

    7

Останалият спанак се прибавя към лингуините, които се разбъркват с пестото. Овкусява се със сол, черен пипер, сок и кора от лимон, и пастата се сервира, поръсена с останалите ядки кашу.


Видеорецепта