kaufland.bg/recepti
Мариновани пилешки бутчета на скара
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (2 порции)
2 | обезкостени пилешки бутчета |
олио за намазване на скарата |
за маринатата:
50 мл | водка |
сокът от 1/2 лимон | |
5-6 скилидки | чесън |
1 с. л. | зехтин |
1 с. л. | мед |
2 щипки | мащерка |
2 щипки | девесил |
2 щипки | босилек |
2 щипки | риган |
сол на вкус |
Приготвяне
- 1
Кожата от бутчетата се отстранява.
- 2
Всички продукти за маринатата се смесват и се разбъркват.
- 3
Месото се слага в ароматната смес, овалва се добре и се оставя да престои поне няколко часа (най-добре едно денонощие).
- 4
Пече се по 6–7 минути от всяка страна на предварително намазана с олио скара.