Мини такос с пилешко
Продукти (12 порции)
3 големи | тортили |
50 г | масло |
1 с.л. | кетчуп |
300 г | сварени пилешки гърди |
300 г | крема сирене |
1 глава | лук |
3 с.л. | барбекю сос |
100 г | сирене Чедър |
100 г | моцарела |
чесън на прах | |
червен пипер |
Приготвяне
- 1
С помощта на ринг или чаша се изрязват кръгчета от големите тортила питки. В купа се смесват разтопеното масло, чесън на прах, 1 ч.л. червен пипер и кетчупът.
- 2
Добавят се изрязаните мини тортила питки и се овалват добре в сместа. След това се поставят върху обърната на обратно форма за мъфини, в пространството между гнездата за мъфините така, че да се образуват тако черупки. Пекат се в загрята на 180°C фурна за 12 минути.
- 3
Сварените пилешки гърди се накъсват на ситно и към тях се добавят крема сиренето, наситненият лук, 2 ч.л. червен пипер и барбекю сосът. Разбърква се добре.
- 4
С така получената смес се пълнят изпечените тако черупки. Подреждат се в тава и се поръсват с чедър и моцарела. Пекат се в загрята на 180°C фурна за 5 минути.