Мини щрудели с карамел и круши
Продукти (7 порции)
1 пакет | точени кори |
600 г | жълти круши |
150 г | бисквити с вкус на масло |
200 г | захар |
200 мл | животинска готварска сметана |
100 г | краве масло |
50 г | орехи |
1 | лимон (кората) |
1 щипка | канела |
1 щипка | индийско орехче |
Приготвяне
- 1
Захарта се карамелизира и към нея се налива затоплената сметана. Оставя се на котлона, докато стане на гъст сос.
- 2
Крушите се почистват, обелват се и се нарязват на едри парчета.
- 3
Добавят се към карамеления сос и съдът се оставя за още 5 минути на котлона. Ароматизира се с канелата и индийското орехче.
- 4
Плодовете се изваждат, а сосът се запазва за заливка на готовите щруделчета.
- 5
В сместа се слагат натрошените на едро бисквити и настърганата лимонова кора.
- 6
Точените кори се намазват с разтопеното масло, като се подреждат по 3 една върху друга. Режат се на четири.
- 7
В средата се поставя от пълнежа, като се оставя разстояние от края на кората.
- 8
Навива се на руло, като се прихлупва от дългата страна.
- 9
Намазва се с масло и се поръсва с нарязани орехи. Правят се малки прорези с ножче, за да излиза парата. Щруделите се пекат в предварително загрята на 180°С фурна, с вентилатор, за 15-20 минути. Сервират се с карамеления сос.