Наденички в хлебче с карамелизиран лук
Продукти (2 порции)
50 г | краве маслo |
2 глави | червен лук |
50 мл | тъмна бира |
30 г | кафява захар |
2 | тънки наденички |
2 | хлебчета за хотдог |
сол | |
черен пипер | |
горчица | |
зелен лук |
Приготвяне
- 1
В тиган на средна температура се загряват 50 г масло. Добавя се нарязаният на полумесеци червен лук и се разбърква. Готви се 4-5 минути и се разбърква често, за да не загори лукът.
- 2
Прибавят се тъмната бира и кафявата захар, разбърква се и се готви още 3-4 минути, докато течността се изпари и лукът се карамелизира. Овкусява се със сол и черен пипер и се дърпа от котлона.
- 3
Наденичките се пекат на силно загрят грил тиган по 10 минути от всяка страна. След като са готови наденичките, за 3-4 минути се запичат и разрязаните на две питки.
- 4
След като хлебчетата са готови се намазват с горчица, добавя се карамелизиран лук и наденица и питките се затварят. По желание, сандвичите се сервират поръсени със зелен лук.