Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Омар със сладки картофи

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 х 400 г замразени омари
450 г сладък картоф
3 с.л. зехтин
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
1 лист нори
100 г майонеза
1 ч.л. сос Уорчестър
1 ч.л. настъргана кора от лимон
3 с.л. масло
2 ч.л. ситно нарязан магданоз
сол
черен пипер

Приготвяне

    1

Омарите се размразяват. Измиват се със студена вода и се подсушават с кухненска хартия.

    2

Щипките се отделят и с помощта на нож се изважда месото от тях.

    3

Тялото на омара се разрязва през средата.

    4

Краката се натискат с нож и от там също се изважда месото.

    5

Опашките на омарите се оставят настрана.

    6

Сладките картофи се обелват, измиват и нарязват на филийки.

    7

Фурната се загрява на 160°C. Картофите се поставят върху хартия за печене, поръсват се със сол, пипер и 1 с.л. зехтин. Пекат се 30 минути.

    8

През това време се обелват и нарязват лукът и чесънът. Листът нори се нарязва с ножица на малки парченца.

    9

Майонезата, парчетата нори, солта, черният пипер, сосът Уорчестър, лимоновата кора и 1 с.л. зехтин се сместват и разбъркват до гладкост.

    10

Лукът и чесънът се запържват за 2 минути в останалия нагорещен зехтин. Към тях се добавят опашките на омара, които се запържват за 5 минути.

    11

Останалото месо от омара, маслото и магданозът се добавят в тигана и се овкусяват с пипер.