Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пандишпанова катма с орехи, мед и ягоди

До 30 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

2 яйца Брей!
2 с.л. бяло брашно
50 мл прясно мляко
40 г захар
1 щипка сол
25 г краве маслo
40 г орехи
1 с.л. мед Брей!
3 ягоди

Приготвяне

    1

Жълтъците и белтъците се разделят в две отделни купи. Жълтъците, заедно с половината от захарта и брашното, се разбиват с миксер, докато се получи еднородна смес. Добавя се млякото и се разбърква до гладка смес.

    2

Белтъците за разбиват отделно с няколко капки лимон. Постепенно се добавя и захарта, докато се получи хубав, гъст меренг.

    3

Белтъците се добавят към жълтъците и се разбъркват плавно и с подпъхване със силиконова шпатула.

    4

В намаслен и нагорещен тиган се слагат 2-3 черпака от сместа или колкото да покрие тигана около 1,5-2 см. Тиганът се покрива с капак и се катмата се готви на котлона за около 2-3 минути или докато леко горната му част изпръхне. След това катмата се обръща, за да се запече и от другата страна.

    5

Готовата катма се накъсва и се запича отново на тигана с маслото и орехите. Парчетата се подреждат в чиния и се аранжират с мед и ягоди.


Видеорецепта