Пандишпанова катма с орехи, мед и ягоди
Продукти (2 порции)
2 | яйца Брей! |
2 с.л. | бяло брашно |
50 мл | прясно мляко |
40 г | захар |
1 щипка | сол |
25 г | краве маслo |
40 г | орехи |
1 с.л. | мед Брей! |
3 | ягоди |
Приготвяне
- 1
Жълтъците и белтъците се разделят в две отделни купи. Жълтъците, заедно с половината от захарта и брашното, се разбиват с миксер, докато се получи еднородна смес. Добавя се млякото и се разбърква до гладка смес.
- 2
Белтъците за разбиват отделно с няколко капки лимон. Постепенно се добавя и захарта, докато се получи хубав, гъст меренг.
- 3
Белтъците се добавят към жълтъците и се разбъркват плавно и с подпъхване със силиконова шпатула.
- 4
В намаслен и нагорещен тиган се слагат 2-3 черпака от сместа или колкото да покрие тигана около 1,5-2 см. Тиганът се покрива с капак и се катмата се готви на котлона за около 2-3 минути или докато леко горната му част изпръхне. След това катмата се обръща, за да се запече и от другата страна.
- 5
Готовата катма се накъсва и се запича отново на тигана с маслото и орехите. Парчетата се подреждат в чиния и се аранжират с мед и ягоди.