Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печена патица

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (5 порции)

1 патица
1 портокал
1 стрък розмарин
1 стрък мащерка
1 ч. л. черен пипер
2 с. л. захар
3-4 пакетчета черен чай
1 с. л. мед
1 с. л. морска сол
3 ч. ч. вода

Приготвяне

    1

Патицата се слага в подходящ съд с гърдите нагоре и кожата й се отделя с пръсти от месото.

    2

Залива се със сока от портокал, а корите се слагат под кожата.

    3

В купа се смесват розмаринът, мащерката, солта и пиперът. Патицата се овкусява и се оставя в хладилник минимум за 2–3 часа (най-добре за 1 нощ). После краката й се завързват, а крилата се пришиват към тялото.

    4

В съд за готвене на пара се слагат 1 с. л. от захарта, чаят и водата.

    5

Отгоре се слага сито чинията и в нея – патицата. Оставя се да се готви на пара за 30 минути. По този начин месото се ароматизира и се съкращава времето за печене.

    6

След това патицата се слага в тава със скара. Маже се с меда и останалата захар, покрива се с фолио и се пече в загрята на 140°С фурна за 2 часа и 30 минути. Накрая фолиото се маха, за да има месото хубава коричка.