Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Печени тиквени понички

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (18 парчета)

120 мл олио
3 яйца
220 г брашно
200 г захар
800 г тиква „Цигулка”
1 1/2 ч.л. бакпулвер
1 /4 ч.л. сол
1 ванилия
1 /2 ч.л. канела
олио и прясно мляко за намазване

За овалване:

100 г фина кристална захар
1 ч.л. канела
1 ч.л. сух джинджифил
1 /8 ч.л. смлян карамфил

Приготвяне

    1

Тиквата се обелва, реже се на малки кубчета, поставя се върху решетка и се готви на пара, докато омекне. След това се прехвърля в касерола и се намачква на пюре. Оставя се на умерен огън за около 10 минути, за да се изпари водата.

    2

В купа се смесват яйцата и олиото, разбиват се с миксер добре, прибавя се захарта и отново се разбива до побеляване.

    3

Към тях се сипват леко охладеното тиквено пюре, солта, ванилията, бакпулверът и канелата. Разбърква се до хомогенна смес и се прибавя брашното.

    4

Форми за понички (или мъфини) се намазват обилно с олио и сместа се разпределя в тях. Пекат се около 20 минути в предварително загрята на 180 °С фурна, с вентилатор.

    5

След това леко се охлаждат, изваждат се от формата и се поставят върху решетка, за да не се образува конденз.

    6

Захарта се смесва с канелата, джинджифила и карамфила. Всяка поничка се намазва с прясно мляко и се овалва в ароматната смес.