kaufland.bg/recepti
Печени ябълки с рикота и хрупкава коричка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
2-3 с. л. | смлени лешници и бадеми |
1 с. л. | кафява захар |
1 /2ч. л. | канела |
2 с. л. | масло |
2 с. л. | сладко от кайсии |
4 | ябълки |
2 с. л. | стафиди |
1 с. л. | мед |
5-6 с. л. | рикота |
2 с. л. | пудра захар |
Приготвяне
- 1
Лешниците, бадемите, канелата и захарта се изсипват в купа. В тенджера се разтапя 1 супена лъжица масло със сладко от кайсии.
- 2
Ябълките се измиват, след което се издълбават в средата и сърцевината им се отстранява. Останалото масло, заедно със стафидите, меда и рикотата се разбиват на крем, с който се пълнят ябълките. Поставят се във форма за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180° C (конвекция: 160° C) за 40-45 минути. За финал печените ябълки се поръсват с пудра захар.