kaufland.bg/recepti
Пилешки бонфилета с бадемова коричка
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
500 г | пилешко филе |
200 г | кисело мляко |
140 г | галета |
80 г | филирани бадеми |
70 г | пармезан |
1 с.л. | дижонска горчица |
2 ч.л. | див лук |
сол и черен пипер на вкус | |
маслиново масло за поръсване на филетата |
за соса:
200 г | кисело мляко |
1 /4 | лимон |
1 скилидка | чесън |
1 с.л. | сусамов тахан |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пармезанът се настъргва и се смесва с леко натрошените бадеми, галетата, дивия лук, сол и черен пипер на вкус.
- 2
Киселото мляко се разбърква с горчицата и сол на вкус.
- 3
Пилешкото месо се овкусява със сол и черен пипер, потапя се в киселото мляко, овалва се в ароматните трохи и се подрежда в намазани с маслиново масло тави с незалепващо покритие.
- 4
Полива се с малко маслиново масло и се пече в загрята на 200°C фурна с вентилатор до готовност – около 15 минути.
- 5
Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Смесва се с киселото мляко, сол, черен пипер, сусамовия тахан и лимоновия сок.
- 6
Хрупкавите пилешки филета се поднасят със соса.