Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки бургер в гофрета

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (2 порции)

За пилето:

250 г филе от пилешки гърди
200 мл мътеница
1 лайм
125 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер
1 ч.л. кайенски пипер
1 с.л. чесън на прах
1 яйце
сол
черен пипер
олио за пържене

За гофретите:

50 г разтопено краве масло
2 яйца
100 г пшенично брашно
1 ч.л. бакпулвер
сол
100 мл мътеница
50 г сирене гауда

Допълнителни продукти:

80 г зелева салата

Съвет

  • За още по-добър вкус, към пилешкия бургер в гофрета може да се пробави майонеза или коктейл сос.


Приготвяне

    1

Филето от пилешки гърди се измива, подсушава и разрязва наполовина. Лаймът се измива с гореща вода, обелва се и се изстисква. Месото се маринова с получената смес за поне 8 часа, най-добре да престои през нощта.

    2

На следващия ден маслото се разбива с бъркалка. Едно по едно се добавят яйцата. Брашното, бакпулверът, солта се смесват и също се добавят към сместа. Накрая се добавят мътеницата и сиренето гауда.

    3

Брашното, бакпулверът, кайенският пипер и чесънът на прах се смесват. В отделна купа се разбиват едно яйце и 100 мл. от сместа с мътеницата. Месото се овалва в брашнената смес, след това се потапя в яйчената и след това отново в брашното.

    4

Гофретникът се загрява предварително и гофретите се изпичат в него спрямо инструкциите за употреба.

    5

Загрява се олио на приблизително 170 °C и пилешкото месо се пържи за около 6 мин. След това се оставя да се изцеди върху кухненска хартия или решетка.

    6

Гофретите и готовото месо се гарнират със салатата от зеле и се сервира.