Пилешки бургер в гофрета
Продукти (2 порции)
За пилето:
250 г | филе от пилешки гърди |
200 мл | мътеница |
1 | лайм |
125 г | пшенично брашно |
1 ч.л. | бакпулвер |
1 ч.л. | кайенски пипер |
1 с.л. | чесън на прах |
1 | яйце |
сол | |
черен пипер | |
олио за пържене |
За гофретите:
50 г | разтопено краве масло |
2 | яйца |
100 г | пшенично брашно |
1 ч.л. | бакпулвер |
сол | |
100 мл | мътеница |
50 г | сирене гауда |
Допълнителни продукти:
80 г | зелева салата |
Съвет
-
За още по-добър вкус, към пилешкия бургер в гофрета може да се пробави майонеза или коктейл сос.
Приготвяне
- 1
Филето от пилешки гърди се измива, подсушава и разрязва наполовина. Лаймът се измива с гореща вода, обелва се и се изстисква. Месото се маринова с получената смес за поне 8 часа, най-добре да престои през нощта.
- 2
На следващия ден маслото се разбива с бъркалка. Едно по едно се добавят яйцата. Брашното, бакпулверът, солта се смесват и също се добавят към сместа. Накрая се добавят мътеницата и сиренето гауда.
- 3
Брашното, бакпулверът, кайенският пипер и чесънът на прах се смесват. В отделна купа се разбиват едно яйце и 100 мл. от сместа с мътеницата. Месото се овалва в брашнената смес, след това се потапя в яйчената и след това отново в брашното.
- 4
Гофретникът се загрява предварително и гофретите се изпичат в него спрямо инструкциите за употреба.
- 5
Загрява се олио на приблизително 170 °C и пилешкото месо се пържи за около 6 мин. След това се оставя да се изцеди върху кухненска хартия или решетка.
- 6
Гофретите и готовото месо се гарнират със салатата от зеле и се сервира.