kaufland.bg/recepti
Пилешки бутчета със зелени маслини и фурми
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (6 порции)
6 | пилешки бутчета |
50 г | бадеми |
1 ч. л. | захар |
за маринатата:
100-150 г | зелени маслини (без костилки) |
10-15 | фурми |
3-4 скилидки | чесън |
10 стръка | магданоз |
10 зърна | черен пипер |
2 | дафинови листа |
1 /2 в. ч. | бяло вино |
1 /2 ч. ч. | зехтин |
1-2 2 с. л. | лимонов сок |
1 ч. л. | смлян кориандър |
сол и червен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Скилидките чесън за маринатата се нарязват на ситно. Фурмите се почистват от костилките и се нарязват на дребно. Прехвърлят се в купа и се поливат с лимоновия сок.
- 2
Прибавят се нарязаните маслини. Подправя се с двата вида пипер, дафиновите листа, кориандъра, сол, наситнения магданоз, зехтина и виното.
- 3
Бутчетата се нарязват на порционни парчета. Поставят се в купата с маринатата, овалват се добре и се оставят да престоят едно денонощие.
- 4
Маринованите бутчета и маринатата се прехвърлят в тава. Поръсват се със захарта и се пекат 30 минути в предварително загрята на 180°С фурна.
- 5
Ястието се поръсва с нарязаните или натрошени на дребно бадеми и се пече още 15 минути.