Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пилешки дроб с ориз и лапад

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г пилешки дроб
200 г ориз
1 с.л. червен пипер
1 глава лук
2 стръка зелен лук Брей!
10 листа лапад
500 г кисело мляко Брей!
2 яйца Брей!
500 мл прясно мляко
50 г бяло брашно
25 г масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Дробът се почиства и нарзява на парчета. Лападът се измива и попарва с гореща вода.

    2

В тиган се слага малко мазнина, нарязаните на ситно лук и чесън се задушават. После се добавя пилешкият дроб. След като леко се е запържил, се добавят оризът и лападът. Всичко се разбърква и поставя в тава за печене. Добавят се 600 мл хладка вода и се пече за 40 минути на 170°С.

    3

Маслото се слага в касерола. След като се разтопи, се добавя брашното, и се разбърква до еднородна смес. Добавя се прясното мляко и бъркането продължава до сгъстяване. Накрая се слагат яйцата и киселото мляко, разбиват се хубаво и готовата смес се излива в тавата. Заглаждат се и се пекат до златисто.

    4

Готовото ястие се реже на квадрати и се сервира с две лъжици кисело мляко.


Видеорецепта