kaufland.bg/recepti
Пилешки филенца, панирани с овесени ядки
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | пилешко филе |
2 с. л. | горчица |
1 с. л. | мед |
3 | белтъка |
200 г | овесени ядки |
сол и бял пипер на вкус | |
чери домати и кълнове за гарниране | |
зехтин за пържене |
Приготвяне
- 1
Филето се реже на жулиен и се овкусява с горчицата, меда, сол и пипер.
- 2
Парченцата пилешко се потапят в разбитите белтъци и се овалват в бланшираните за 2-3 минути в топла вода овесени ядки.
- 3
Филенцата се пържат в загрят зехтин, като се изваждат върху хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- 4
Гарнират се с кълнове и чери домати и се сервират.