Портокалова пъстърва на фурна
Продукти (2 порции)
400 г | пресни картофи |
3 с.л. | маслиново масло |
2 ч.л. | червен пипер |
1 ч.л. | сол |
20 г | магданоз |
2 | филета от пъстърва (250 г) |
1 | портокал |
50 г | чери домати |
Приготвяне
- 1
Пресните картофи се нарязват на четвъртини и се слагат в купа. Поръсват се с 3 с.л. маслиново масло, 1 ч.л. червен пипер и 1 ч.л. сол. Разбъркват се добре, така че да се овкусят равномерно всички картофи. Сипват се в тава за печене, поръсват се с наситнен магданоз и се пекат в загрята на 200°С фурна 35-40 минути.
- 2
Филето от пъстърва се слага върху парче алуминиево фолио с кожата надолу. Поръсва се с червен пипер, сока и кората от ½ портокал. Отгоре се слагат и 4-5 разполовени чери доматчета. Покрива се с друго парче алуминиево фолио и краищата на долното и горното алуминиево фолио се завиват, така че да се получи пакет.
- 3
Второто рибно филе се приготвя по същия начин. Пакетите се слагат в тава и се пекат в загрята на 180°С фурна 10-15 минути.
- 4
След като се изпече, рибата се изважда от алуминиевото фолио и се сервира с печените пресни картофи.