kaufland.bg/recepti
Празничен чай
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (1 чаша)
1 | кисела ябълка |
250 мл | мляко |
1 пакетче | черен чай |
2 зрънца | черен пипер |
1 зрънце | карамфил |
1 малка пръчка | канела |
1 щипка | смлян кардамом |
1 щипка | смлян джинджифил |
1 зрънце | звезден анасон |
2 ч.л. | мед |
Приготвяне
- 1
Ябълката се измива, почиства се от семките и се нарязва на тънки шайби, които се нареждат върху хартия за печене и се сушат в предварително загрята на 70 °C фурна за около три часа. При това вратата на фурната трябва да е леко отворена, за да може да излиза влагата от ябълките.
- 2
Млякото се затопля и към него се прибавят пакетчето чай, подправките и медът. Сместа се оставя да покъкри на котлона още пет минути.
- 3
Готовият чай се прецежда и се налива в предварително загрята чаша и се сервира с ябълковия чипс.