kaufland.bg/recepti
Прасковени звезди
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (40 парчета)
100 г | смлени бадеми |
200 г | брашно |
100 г | захар |
1 пакетче | ванилова захар |
125 г | масло |
2 | белтъка |
100 г | конфитюр от праскова |
100 г | тъмен шоколад |
брашно за разстилане |
Приготвяне
- 1
Бадемите, брашното, захарта, ваниловата захар, маслото и белтъците се омесват в тесто, докато стане гладко. То се увива във фолио и се оставя на хладно за около 30 минути.
- 2
Тестото се разстила върху брашнена повърхност, докато стане 5 милиметра. Изрязват се звездите и се поставят върху хартия за печене в предварително загрята на 200 °C фурна за около 10-12 минути.
- 3
Сладките се оставят да изстинат. Половината от тях се намазват със затоплен конфитюр, а останалите се залепят за тях.
- 4
Шоколадът се разтопява на водна баня, след което сладките се украсяват с него и отново се оставят да стегнат.