Пълнени домати с киноа
Продукти (4 порции)
100 г | киноа |
4 големи | домата |
100 г | спанак |
2 стръка | пресен лук |
100 г | печени чушки |
1 с.л. | орехово олио |
1-2 с.л. | винен оцет |
1 | багета |
2 скилидки | чесън |
сол, смлян черен пипер |
Приготвяне
- 1
Kиноата се приготвя според указанията на опаковката. Доматите се измиват, след което се оформя капаче и се вади месестата им част.
- 2
Спанакът се изчиства и измива. Пресният лук – също, след което се нарязва на ситно. Чушките също се нарязват на ситно. Спанакът и лукът се запържват за около 3 минути в олио. След това към тях се добавят чушките и киноата и се пържат още около 3 минути. Овкусява се с оцет, сол и черен пипер.
- 3
Доматите се подправят със сол и черен пипер, пълнят се с готовата смес, затварят се с капачетата и се пекат във фолио на грил около 15-20 минути.
- 4
Багетата се нарязва на филийки, които се пекат на скара. След това топлите филийки се намазват с чесън и се сервират с пълнените домати с киноа.