kaufland.bg/recepti
За вегетарианци
Пълнени домати със спанак
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4-5 | домата (750 г) |
за плънката:
500 г | спанак |
100-150 г | краве сирене |
1 глава | лук |
2-3 3 с. л. | олио |
1 с. л. | краве масло |
1 скилидка | чесън |
черен пипер и сол на вкус | |
магданоз за поръсване |
Приготвяне
- 1
Доматите се измиват, от горната част се отрязват капачета, а вътрешността се издълбава с лъжичка.
- 2
Лукът, нарязан на ситно, се запържва с 1 с. л. олио, прибавя се нарязаният на ситно спанак и се задушава, докато водата се изпари. Сваля се от огъня и се изчаква да изстине.
- 3
Добавят се сиренето, маслото, черен пипер и ситно нарязаният чесън и се разбърква добре.
- 4
Издълбаните домати се пълнят със сместа, подреждат се в тавичка и се поставят капачетата им. Поливат се с останалото олио и се пекат на 180-200°С до готовност. Преди да се сервират, се поръсват със ситно нарязан магданоз.