Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнени чушки с боб на фурна

Над 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

500 г боб
8 сушени чушки
1 моркова
100 г лук
100 г глава целина
1 домат
1 глава чесън
1-2 люти чушки
100 г доматено пюре
2–3 стръка магданоз
1 ч. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 ч. л. джоджен
100 мл олио
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Бобът се накисва за 24 часа в тенджера със студена вода. След това водата се изхвърля, налива се нова и бобът се вари до готовност в 1,5 л вода, като тя се сменя поне още 2 пъти.

    2

Сушените чушки се накисват за 15 минути в хладка вода да омекнат.

    3

Нарязват се морковът, лукът, целината и се задушават в сгорещеното олио и малко вода. Прибавят се нарязаният на кубчета домат и накълцаният чесън. Поръсва се червеният пипер, разбърква се и се добавят отцеденият боб и скълцаните люти чушки. Сместа се залива с доматеното пюре, размито с 200 мл вода. Овкусява се със сол, черен пипер, чубрицата и джоджена. Задушава се още 15–20 минути на слаб огън.

    4

С готовия боб се пълнят чушките. На дъното на глинен съд се сипва останалата част от боба и се подреждат чушките. Ястието се поръсва със ситно нарязания магданоз и се пече около 20 минути в сгорещена до 200°С фурна.