Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пълнено печено пиле по селски

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

1 пиле
3 глави червен лук
100 г пилешки дробчета
200 г кълцана наденица
40 г краве масло
4 стръка магданоз
1 стрък салвия
2 стръка розмарин
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус

за хляба:

250 г брашно от елда
200 мл прясно мляко
2 яйца
20 г краве масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне

    1

Пилешките дробчета и наденицата се нарязват.

    2

Смесват се с наситнения магданоз, сол и черен пипер по желание (зависи от това, колко е подправена наденицата).

    3

Пилето се пълни със сместа и се затваря с шишче или клечки за зъби. Овкусява се със сол и черен пипер.

    4

Запържва се от всички страни до златисто в предварително загрято масло.

    5

Премества се в тава, слагат се нарязаният на едро лук, салвията, мащерката, розмаринът, налива се 1 ч. ч. вода, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 180°С фурна за 1 час и 15 минути, като по време на печенето се маже със сока, който се отделя.

    6

В купа се смесват брашното, яйцата, млякото, 1/2 ч. ч. вода, сол и черен пипер. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от палачинково.

    7

Изсипва се в широка плитка тава и се намазана маслото за хляба. Пече се за 30 минути в загрята на 180°С фурна. (Може да се сложи при пилето).

    8

Пилето се разделя на парчета, поднася се с лука, малко от соса и начупен хляб.