Пълнено печено пиле по селски
Продукти (4 порции)
1 | пиле |
3 глави | червен лук |
100 г | пилешки дробчета |
200 г | кълцана наденица |
40 г | краве масло |
4 стръка | магданоз |
1 стрък | салвия |
2 стръка | розмарин |
2 стръка | мащерка |
сол и черен пипер на вкус |
за хляба:
250 г | брашно от елда |
200 мл | прясно мляко |
2 | яйца |
20 г | краве масло |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Пилешките дробчета и наденицата се нарязват.
- 2
Смесват се с наситнения магданоз, сол и черен пипер по желание (зависи от това, колко е подправена наденицата).
- 3
Пилето се пълни със сместа и се затваря с шишче или клечки за зъби. Овкусява се със сол и черен пипер.
- 4
Запържва се от всички страни до златисто в предварително загрято масло.
- 5
Премества се в тава, слагат се нарязаният на едро лук, салвията, мащерката, розмаринът, налива се 1 ч. ч. вода, подправя се със сол и черен пипер. Пече се в загрята на 180°С фурна за 1 час и 15 минути, като по време на печенето се маже със сока, който се отделя.
- 6
В купа се смесват брашното, яйцата, млякото, 1/2 ч. ч. вода, сол и черен пипер. Трябва да се получи малко по-гъсто тесто от палачинково.
- 7
Изсипва се в широка плитка тава и се намазана маслото за хляба. Пече се за 30 минути в загрята на 180°С фурна. (Може да се сложи при пилето).
- 8
Пилето се разделя на парчета, поднася се с лука, малко от соса и начупен хляб.