Пълнено пилешко руло
Продукти (2 порции)
400 г | пилешко филе |
кашкавал | |
шунка | |
1 | яйце |
150 г | брашно |
150 г | галета |
200 г | кисело мляко |
2 с.л. | майонеза |
олио | |
чесън на прах | |
3-4 стръка | копър |
черен пипер | |
сол |
Приготвяне
- 1
Пилешкото филе се покрива със стреч фолио и се начуква докато стане с дебелина половин сантиметър. Стреч фолиото се маха и начуканото пилешко се премества върху кухненска дъска. Поръсва се с щипка сол и черен пипер. Отгоре се нареждат няколко парчета кашкавал и шунка и се завива на руло.
- 2
Рулото се слага върху стреч фолио и се завива стегнато в него, като краищата на фолиото от двете страни се притискат и завиват така, че да се получи формата на бонбон. Завитото руло се оставя във фризера за 30 минути.
- 3
В отделни плоски чинии се сипват брашното, галетата и разбитото яйцет. След 30 минути рулото се изважда от фризера и фолиото се отстранява. Рулото се овалва първо в разбитото яйце, след това в брашното. Отново се овалва в яйцето и накрая в галетата.
- 4
В дълбок тиган се сипва един пръст олио и се загрява. Пилешкото руло се слага в загрятото олио и се пържи до златисто - по 4-5 минути от всяка страна.
- 5
В купа се смесват продуктите за соса – киселото мляко, майонезата, щипка сол, чесън на прах и наситненият копър. Пилешкото филе се нарязва, сервира се със соса и гарнитура по желание.