Пълнено пилешко филе
Продукти (2 порции)
2 бр. | пилешки гърди |
1 | домат |
50 г | моцарела |
пресен босилек | |
сол | |
черен пипер | |
маслиново масло |
Приготвяне
- 1
По широчина на пилешките гърди се правят 4-5 малки прореза, като се оставя по около сантиметър между всеки прорез и се внимава ножът да не стигне до края на месото. Трябва да се получат нещо като "джобчета", които да се напълнят след това. Доматът се разрязва на четири и се маха сърцевината. След това всяка четвъртинка се нарязва на три по-малки парчета.
- 2
Моцарелата се нарязва на парчета със същата големина като домата. Взима се парче домат, отгоре се слагат листо пресен босилек и парче моцарела и се пъхат в едно от "джобчетата" на пилешкото месо. Повторя се докато се напълнят всички "джобчета".
- 3
Напълнените пилешки гърди се поръсват със сол и черен пипер. Овкусяват се и с малко зехтин. Слагат се в тавичка и се пекат в предварително загрята на 180°C фурна около 20 минути, до готовност на месото.