Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Пържен толстолоб с гарнитура

До 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

4 котлета от толстолоб
олио за пържене
сол и черен пипер на вкус

за овалване:

100 г бяло брашно
50 г царевично брашно
1 /2 ч.л. сух чесън
1 /2 ч.л. риган

за гарнитурата:

1 /2 ч.ч. булгур
бялата част от 2 връзки пресен лук
50 г сушени домати
2 скилидки чесън
1 ч.ч. орехови ядки
1 връзка копър
1 /2 ч.л. сух риган
2 ч.ч. гъбен бульон
сол и черен пипер на вкус
маслиново масло

Приготвяне

    1

Лукът, чесънът и сушените домати се нарязват наситно. Запържват се в малко маслиново масло, докато лукът леко омекне.

    2

Прибавя се булгурът, налива се бульонът и се овкусява с ригана.

    3

Когато течността се абсорбира, съдът се дърпа от огъня и се добавят накълцаните орехи и наситненият копър. Подправя се със сол и черен пипер на вкус и се разбърква.

    4

Рибните котлети се овкусяват със сол и черен пипер. После се овалват в смесените сухи съставки – бялото и царевичното брашно, сухия чесън и ригана.

    5

Пържат се до златисто в около 1 пръст сгорещено олио. Отцеждат се от излишната мазнина върху кухненска хартия.

    6

Рибата се сервира с гарнитурата от булгур.