kaufland.bg/recepti
Рагу от сом
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
600 г | филе от сом без кожа |
2 малки | кисели краставички |
1 малка глава | червен лук |
1 с.л. | брашно |
1 с.л. | маслиново масло |
300 мл | рибен бульон |
100 мл | бяло вино |
1 /4 връзка | магданоз |
кората от 1 лимон | |
1 щипка | червен пипер |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Сомът се почиства и нарязва на големи парчета.
- 2
Брашното се запържва в маслиновото масло. Наливат се бульонът и виното, и се овкусява с червен пипер, сол и черен пипер.
- 3
Слага се рибата и се готви 7–8 минути, като сосът не трябва да кипи. Сомът се изважда, а към соса се добавят настърганата лимонова кора и наситненият магданоз.
- 4
Рагуто от сом се залива със соса. Поръсва се с наситнените кисели краставички и лук, и се поднася.