Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Рамен бургер

До 60 минути
Начинаещи
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (4 порции)

за питките:

800 г сварени нудли (рамен или удон)
2 яйца
2 с.л. олио
сол на вкус

за кюфтетата:

300 г смляно месо от телешка плешка
300 г смляно месо от свинска плешка
10 г пресен джинджифил
4 с.л. соев сос
1 с.л. сусамово олио

за соса:

1 скилидка чесън
4 с.л. мирин (оризово вино)
3 с.л. соев сос
1 с.л. оризов оцет
1 /4 с.л. царевично нишесте
2 ч.л. сусам
1 ч.л. захар
1 /2 ч.л. паста мисо

за сервиране:

50 г ряпа дайкон
50 г моркови
4 стръка пресен лук
2-3 стръка пресен кориандър
японска соева майонеза

Приготвяне

    1

Нудлите се затоплят в подсолена вода. Отцеждат се и се разбъркват с яйцата.

    2

Разпределят се в осем еднакви купички за брюле, предварително намазани с олио. Оставят се така, за да стегнат.

    3

Двата вида кайма се смесват и се овкусяват с много ситно настъргания джинджифил или само със сока от него, сусамовото олио и соевия сос.

    4

Оформят се тънки кюфтета с диаметъра на купичките с нудлите.

    5

В касерола се разбъркват захарта, пастата Мисо, оризовото вино, соевият сос, оцетът, стритият на паста чесън и нишестето. Сосът се кипва и се вари докато се сгъсти.

    6

Сусамът се запича на сух тиган и се добавя към соса.

    7

"Питките" от нудли се запичат до златисто от двете страни на намазана с олио плоча или в тиган с незалепващо покритие.

    8

Кюфтетата се запържват в същия съд с малко олио.

    9

Морковите и ряпата се режат на тънки ивици. Лукът се наситнява, а кориандърът се накъсва.

    10

Върху една "питка" от нудли се слага кюфтето, полива се със соса, слагат се майонеза, нарязани зеленчуци и отгоре – втора питка. По този начин се сглобяват всичките рамен бургери.