kaufland.bg/recepti
Рибник
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
4 котлета | шаран |
3 с.л. | маслиново масло |
1 глава | лук |
2 скилидки | чесън |
1 ч.ч. | ориз |
2 кубчета | зеленчуков бульон |
3-4 стръка | копър |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Зехтинът се сгорещява и в него за кратко се запържва първо нарязаният наситно лук, а след минутка – и наситненият чесън. Добавя се оризът и се изчаква да стане стъклен.
- 2
Двете кубчета бульон се стриват и всичко се залива с 4 ч. ч. гореща вода. Прехвърля се в тава.
- 3
Котлетите се овкусяват с черен пипер и сол и се нареждат върху ориза.
- 4
Ястието се пече в предварително сгорещена до 170–180° фурна до готовност. Малко преди края на готвенето се поръсва с наситнения копър.