kaufland.bg/recepti
Ризото Фрути ди маре
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 пакет | морски дарове |
300 г | ориз |
1 глава | лук |
50 мл | бяло вино |
500 мл | зеленчуков бульон |
1 с. л. | олио (10 мл) |
80 г | краве масло |
100 г пармезан | |
сол и черен пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
3/4 от ситно нарязания лук се запържват в 20 г от маслото, прибавя се почистеният и изплакнат ориз и се разбърква. Залива се с виното и се бърка, докато се изпари.
- 2
Сипва се горещият бульон, посолява се и се оставя да се задушава. Останалият ситно нарязан лук се запържва в олиото и 20 г масло. Слагат се морските дарове и се овкусява със сол и черен пипер.
- 3
Пържи се и малко преди края на готвенето сместа се добавя към ориза, заедно с още 20 г масло. 4. Накрая ризотото леко се затопля, полива се с останалото разтопено масло и се поръсва с настърганото сирене.