Данните за филиала се зареждат.

Данните ти се зареждат.
Твоят Kaufland

Последно избирани филиали
kaufland.bg/recepti

Руло от обезкостено прасенце

Над 60 минути
Напреднали
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.

Продукти (10 порции)

1 обезкостено прасенце (6–7 кг)
сол и черен пипер на вкус

за маринатата:

1 лимон
5-6 скилидки чесън
1 връзка мащерка
1 с. л. кимион
100 мл зехтин

за плънката:

1 кг сурова кълцана свинска наденица
1 /2 връзка магданоз
3 скилидки чесън
кората от 1 лимон
1 с. л. дижонска горчица
100 мл зехтин
1 /2 връзка мащерка
сол и черен пипер на вкус

Съвет

  • Ако кожата започне да прегаря, се завива с алуминиево фолио.


Приготвяне

    1

Кората от лимон се настъргва, а сокът се изстисква. Пасира се заедно с листенцата мащерка, чесъна, кимиона и зехтина.

    2

Месото се намазва с получената смес от вътрешната страна, овкусява се със сол и черен пипер и се оставя за 1 нощ да се маринова.

    3

Суровата наденица се изважда от червото в купа, смесва се с кората от лимон, нарязаният магданоз, мащерката, скълцания чесън, дижонската горчица и зехтина. Овкусява се със сол и черен пипер и се размесва с ръце.

    4

Прасенцето се слага на плота с гърба надолу и върху него се разпределя плънката. Завива се на руло и се завързва с конец.

    5

Пече се в предварително загрята на 150 градуса фурна (без вентилатор) за 3 часа.