Рулца от кайма на грил
Продукти (12 парчета)
500 г | кайма |
400 г | пасирани домати от консерва |
50 г | заквасена сметана |
1 | моркова |
100 г | царевица от консерва |
1 | яйце |
3 с.л. | брашно |
1 ч.л. | горчица |
захар | |
сол, прясно смлян пипер | |
1 с.л. | ситно нарязани подправки (мащерка, риган и др.) |
3 ч.л. | доматено пюре |
1 ч.л. | зехтин |
лук и чесън | |
червен пипер |
Приготвяне
- 1
Ситнонарязаният лук и смачканият чесън се запържват. Към тях се прибавят 2 ч.л. доматено пюре. Когато сместа заври, към нея се прибавят заквасената сметана и подправките. Готовият доматен сос се подправя със захар, сол и черен пипер.
- 2
Морковът се обелва и настъргва. Царевицата се отцежда добре от водата в консервата. Каймата се смесва с яйцето, брашното, горчицата, останалото доматено пюре и се овкусява със сол, черен и червен пипер. От готовата смес се оформят 12 ролца, които се пекат на скара 10-15 минути.
- 3
Сосът се поставя в огнеупорен съд и се държи на грила, докато се пекат ролцата, и се сервира заедно с тях. Към така готовото ястие могат да се прибавят препечени филийки, които могат да се консумират със соса.