kaufland.bg/recepti
Рулца от патладжани
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 Порция)
3 | едри патладжана |
5 стръка | магданоз |
олио за пържене | |
сол на вкус | |
250 г | сирене „Крема“ |
кората от 1 лимон | |
1 | консерва риба тон (170 г) |
Приготвяне
- 1
Патладжаните се режат надлъжно на филии, с дебелина от около 1 см. Посоляват се и се оставят за 30 минути в наклонена тавичка, за да се отцедят от горчивия сок.
- 2
2–3 с. л. олио се сгорещяват в тиган и в него се запържват няколко от филиите патладжан. След като се извадят, се налива същото количество олио и така пърженето продължава до изчерпване на патладжаните.
- 3
Сиренето "Крема" се намачква в купа. Добавят се рибата тон, настърганата лимонова кора и ситно нарязаният магданоз. Всичко се разбърква и с лъжица се слага от сместа върху всяка от изпържените филии патладжан. Навиват се на руло и се сервират.