kaufland.bg/recepti
Веган
Салата от ряпа и цвекло с нахут
Ако сканирате QR кода, рецептата ще се отвори на Вашия смартфон или таблет. А само с един клик всички съставки могат да станат част от списъка Ви за пазаруване.
Продукти (4 порции)
1 | ряпа |
1 | червено цвекло |
200 г | нахут |
100 г | чери доматчета |
2 с. л. | оцет |
3 с. л. | зехтин |
1 /2 връзка | магданоз |
сол и бял пипер на вкус |
Приготвяне
- 1
Ряпата се обелва и се реже на шайби. Цвеклото се вари в подсолена вода, обелва се и се реже също на шайби. (За еднаква форма може да се ползват метален пръстен или съд с остър ръб).
- 2
Салатата се оформя, като се редуват шайба от цвеклото, върху нея – шайба ряпа, и реденето се повтаря, като най-отгоре се завършва с цвеклото и се украсява с чери доматчета. Около салатата се сипва свареният предварително нахут.
- 3
Прави се дресинг от оцета, зехтина, скълцания магданоз, сол и пипер. При сервиране дресингът се поднася отделно в сосисера или салатата се залива с него.