Салата от спанак с печени манатарки и патладжани
Продукти (4 порции)
250 г | спанак |
2 | патладжана (400 г) |
4 | домата |
200 г | манатарки (40 г сушени) |
150 г | сирене |
100 г | маслини |
2 с. л. | oлио |
за дресинга:
2 скилидки | чесън |
9 с. л. | зехтин Екстра Върджин |
сокът от 1 лимон | |
1 ч. л. | сух босилек |
1 ч. л. | горчица |
1 ч. л. | сол |
1 /4 ч. л. | захар |
Приготвяне
- 1
От измития и почистен спанак се отделят най-крехките листа, на които се отстраняват дръжките. След това се подсушават и се накъсват в купа.
- 2
Патладжаните се режат под лек наклон на филийки и се пекат в намаслен грил тиган от двете страни.
- 3
Доматите се почистват от семките, нарязват се на ивици и се запичат за не повече от 30 секунди в същия тиган. Добавят се нарязаните на едри ивици манатарки, напръскват се с олио и се пекат за 4-5 минути от всяка страна.
- 4
Изпечените зеленчуци се слагат при спанака и се разбъркват.
- 5
Накълцаните скилидки чесън и останалите продукти за дресинга се смесват в купичка и се разбъркват.
- 6
Салатата се залива с дресинга, поръсва се с натрошеното сирене и се декорира с маслините.